Trelleborg, Sveriges sydligaste stad, stoltserar med ett relativt brett restaurangutbud för en tätort i sin storlek. De flesta av dessa matställen är lokaliserade i city, mellan Stadsparken och färjeläget, något som bland annat gör det enkelt för ilandgående tyska turister med Stena Line att hitta något att äta. Det är även här, längs Strandgatan, nära restaurangernas schnitzlar och kryddiga soppor, som Trelleborgs ikoniska palmer står utplacerade. Dessa importerade medelhavsträd har stått här varje sommarhalvår sedan 1984, och är sannolikt stadens mest fotograferade attraktion.

Palmerna i Trelleborg, om än prunkande och lokalkarakteristiska, producerar varken kokosnötter eller frukt. Den för staden omkringliggande åkermarken Söderslätt, däremot, är oerhört produktiv, och kallas därför ibland för Sveriges kornbod. Kanske är det från det bördiga Söderslätt som restaurangägarna på din favoritservering hämtar sina råvaror, och skulle lokalproducerat falla dig i smaken finns också möjlighet att köpa hem matvaror som grönsaker, potatis och frukt från någon av närområdets alla gårdsbutiker.